FiB

7 mars 2010

En viss feststämning

Rapports utsände i Bagdad rapporterar om en "viss feststämning"
trots att 40 dödats bara under valdagen.

Det är verkligen med stora ansträngningar - och ett motbjudande överslä-
tande - som svenska media försöker bygga upp bilden av
normalisering i Irak.

Det är utrikesminister Carl Bildt som håller i taktpinnen. Valet är
demokratiskt om än inte perfekt, säger han. Hans polare på Lundin Oil
är entusiastiska....

Det borde vara en självklarhet att val under utländsk ockupation
inte KAN vara demokratiska.

Stefan Lindgren

1 kommentar :

 1. Allsidighet och saklighet finns inte i ”Public service”-kanalernas föreställningsvärld, hur mycket det än står inskrivet i deras avtal med staten. Och med den hållning de nu intar i fråga efter fråga har de undergrävt all sin trovärdighet. För egen del har jag gett upp för länge sedan.”Nätet” är därför en välsignelse för den som vill hålla sig snabb uppdaterad, även om man också där snubblar över många avlönade skrivarkulier - med uppdrag att förstöra debatten. Många kloka sidor skulle behöva moderera de efterföljande kommentarerna.

  Public service är nedlusat med en rad svaga journalister, utan egna kunskaper eller insikter i det de rapporterar om, om det så gäller politik och/eller ekonomi. De som låter det fortgå är naturligtvis cheferna.

  Vi har ju i landet en hel rad kunniga människor, som skulle bredda kunskaperna men aldrig någonsin efterfrågas. Programmen bara traskar på med samma gamla kommentatorer, som man känner sedan gammalt.

  Ett av de värre programmen är ”God morgon Världen”, som det synes med evig högerkantring i sin syn på världen. Där fanns sig ju en gång förstås Cecilia Stegö väl till rätta, där fanns en Maria Borelius, där fanns Stellan Bojerud som försvarspolitisk kommentator fram tills han öppet bekände sig som sverigedemokrat. Och där fanns serbhataren Jasenko Selimovic, tills han öppet ställde upp för folkpartiet. Självklart har programmet då gett sig på kommunalrådet (s) Ilmar Reepalu i Malmö, den blide, med de mest försåtliga antydningar.

  Eller ta det här med RUT. En intresseorganisation släppte lös några siffror om ökad sysselsättning – utan kontakt med verkligheten. Var fanns då den kritiska granskningen? Och så pågår det hela tiden!

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.