FiB

11 september 2010

Tal på Plattan 11 september

Stefan Lindgrens tal Sergels torg 11/9 kl 17:
VARJE DAG sedan snart nio år bombar USA:s flyg Afghanistan, världens näst fattigaste land.
VARJE MÅNAD dödar världens största krigsmakt mellan 50 och 100 oskyldiga civila afghaner. Så kallade talibaner dödas urskillningslöst utan att någon ens räknar dem.
VARJE ÅR spenderar USA en summa på att föra sitt krig i Afghanistan som är 7,2 gånger större än landets BNP.
SVERIGE ÄR MED i detta smutsiga krig. Officiellt kostar Sveriges krig 1,3 miljarder kronor, i verkligheten är det över tre miljarder. Det motsvarar 30 000 platser i vuxenutbildningen.
Försvarsminister Sten Tolgfors påstår att de svenska trupperna i Afghanistan är där på inbjudan av den afghanska regeringen.
Det är en lögn. 23/6 erkände  UD att det inte finns någon sådan inbjudan.
De svenska trupperna är oinbjudna gäster och vad kallar folkrätten sådana? Ockupanter.
Den svenska Afghanistanpolitiken bygger på en lång rad sådana lögner, att Sverige deltar i ett "FN-uppdrag", att de utländska trupperna är därför att befria kvinnorna, bekämpa knarket, bygga upp rättsväsendet och så vidare..
Men lögner har korta ben, som tysken säger. Snart har de sprungit färdigt.
Kampen för att ta hem de svenska trupperna fortsätter efter 19 september.Det är en kamp som står över partierna. En stor del av alliansens egna väljare, antagligen en majoritet, vill ta hem trupperna. Vi har två före detta försvarsministrar, Thage G Petersson och Anders Björck, med oss.
Efter valet trappar vi upp kampen. Sverige ska inte tillhöra sjakalerna,de 45 länder som är med och krigar, utan de 146 länder - världenssunda majoritet - som står utanför detta krig.
I oktober går kriget in på tionde året. Lördag 9 oktober samlas vitill tidernas största fredsdemonstration som utgår kl 13.30 på Norra Bantorget med Thage G Peterson i spetsen.
Lova dig själv och dina barn att vi ska lämna efter oss ett Sverige som inte deltar i imperialistiska krig. Ett Sverige som vårdar vårstörsta nationalrikedom, 200 års fred och fredlig utrikespolitik.
Vi ses 9 oktober.Stefan Lindgren

1 kommentar :

  1. Jag har hittills inte sett så många klargöranden om Afghanistan, på så litet utrymme. Gratulerar! Om detta var känt skulle väl Sverige lämna omgående?
    Jayant Bäckström

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.