FiB

30 juni 2014

Välkommen, Sputnik!


En riktigt glad nyhet för alla russofiler. Ryssland har fått en ny statligt sponsrad sökmotor som heter www.sputnik.ru.

Det innebär att alla vi som söker efter ryska nyheter, dokument och bilder kan säga Goodbye till Yandex som roat sig med att smäda och förtala ryssarna.
Om man knappat in nåt på Putin.... föreslår den västmanipulerade sökmotorn Yandex raskt "Putins lögner".

Skriver jag "Mord på K..." får jag som första förslag "Mord på Kolorado" - dvs. skadeinsekten Koloradoskalbaggar, de ukrainska fascisternas beteckning på rysktalande.

Gårdagens massmöte i Kiev krävde uttryckligen KRIG mot ryssarna i östra Ukraina och ingen förlängning av vapenvilan.

Ryssland reser sig ur förnedringen. Därav fascisternas skummande raseri.

Den som tvivlar på att det verkligen rör sig om ett fascistiskt hot ska läsa den ryske presidentrådgivaren Sergej Glazievs senaste artikel  http://www.globalresearch.ca/ukraine-and-the-rise-of-euro-fascism/5388443.

Den kan i förstone verka alarmistisk, men jag tror att han har helt rätt, att den ukrainska fascismen fötts fram ur EU-byråkratin som i sig antagit en fascistisk utveckling med alltmer uppskruvade maktanspråk, samtidigt som nationalstaterna angrips allt hårdare.

En stor del av den s k vänstern tycks anse att Krims avskiljande från Ukraina var en "aggressionshandling" och en "annektering". Man ifrågasätter till och med den nationella självbestämmanderätten, artikel 1 i FN-stadgan.

Det är ju så med principer att de gäller alla. Om Ukrainas ensidiga självständighetsförklaring 24 augusti 1991 var giltig så var även Autonoma republiken Krims  den 11 mars 2014 det.

Var den ena ogiltig, så var den andra också det.

Och var de det kan ryska stridsvagnar rulla in i Kiev redan i morgon för att återställa ordningen.

Stefan Lindgren

2 kommentarer :

 1. En svensk "identitär" (nyfascist?) på Tankesmedjan Motpol skrev redan i mars att Ukraina framstår"... dels som en katastrof för den antifascistiska diskursen, dels som en inspirationskälla för radikala nationalister." Och så detta, som sänker mycket av vår samtida statligt påbjudna antifascism:

  "Den antifascistiska diskursen i Västeuropa, inklusive Sverige, har som bärande inslag att fascism är det yttersta onda och att även invandringskritik, populism och nationalism kan definieras som former av fascism. Denna diskurs har spelat en viktig roll i marginaliseringen av partier som utmanat etablissemanget i frågor som bland annat, men långt ifrån enbart, berör invandring. I Sverige har detta inte minst drabbat partiet Sverigedemokraterna.

  Utvecklingen i Ukraina har dels underminerat den antifascistiska diskursen genom en relativisering av fascismen, dels bekräftat att etablerade antifascister är koopterade av ett system där deras roll dessutom är underordnad."

  http://www.motpol.nu/oskorei/2014/03/10/ukraina-och-metapolitiken/

  Verkar som en del högerfolk har klarare uppfattning av verkligheten än dagens förvirrade 'vänster'.

  SvaraRadera
 2. Jag undrar vem som är förvirrad?

  Sverigedemokraterna har länge försökt diskreditera antifascism med att den är politiskt korrekt och statligt påbjuden. Nu säger de fina fascisterna samma sak om antifascismen. Hur kan man gå på såna tricks förstår jag inte.

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.