FiB

16 september 2014

Fyra exempel på SD:s framgångar

Jag vet inte vem och vilka som ligger bakom ledarsidorna.se, men de här fyra exemplen på Sverigedemokraternas framgångar vill jag inte undanhålla. De visar inte att svenska folket är emot flyktingar eller invandrare. Men de är emot kaos och de är emot att en handfull departementstjänstemän dikterar  kommunernas väl och ve. 

SD kan bara dräneras genom att bringa ordning i social-Sverige. 

Exemplen är  Sölvesborg, Askersund, Surahammar och Ställdalen.

Stefan LindgrenI Sölvesborg har Bert Karlsson startat ett anläggningsboende i det anrika hotell Hanöhus där Migrationsverket kunnat dumpa nyanlända för en oviss väntan. De lokala protesterna har varit stora, problemen många, belastningen på primärvården hög och återspeglas idag i valresultatet.


Skärmavbild 2014-09-15 kl. 20.08.20

Det nyrenoverade serviceboendet Lerbäckshemmet i Askersund är ett annat exempel. Det sedan lång tid efterlängtade serviceboendet var avsett för äldre men kom snabbt i händerna på en privat entreprenör som i sann välfärdspiratstil ändrade inriktningen till den mer lukrativa flyktingbranschen. Valresultatet talar även här ett språk som även Lindberg torde begripa och är en spegel av det lokala missnöjet med att behöva vara dumpningsplats och bli snuvade på ett efterlängtat äldreboende.

Skärmavbild 2014-09-15 kl. 20.12.28Socialdemokratiska Surahammar har nyligen sagt upp avtalet med Migrationsverket om att ta emot 40 nyanlända för kommunplacering per år. Med redan hög arbetslöshet ser en enig politisk ledning att de måste försöka integrera de nyanlända som redan kommit på ett bra sätt. Valresultatet talar för sig själv även här.
Skärmavbild 2014-09-15 kl. 21.02.26Det mest slående exemplet är dock Hotell Rita i Ställdalen. Ställdalen, med runt 500 invånare tog 2012 emot 230 nyanlända i anläggningsboendet. Detta borde Lindberg med fler ställa mot Stockholms Stads öppna hjärta. Stockholms Stad tog 2012 emot – *trumvirvel* – hela 93 nyanlända och klagade så sent som för en månad sedan då de med sina resurser var tvungna att ta emot drygt tjugo ensamkommande flyktingbarn. König Jerlemyr (M) lät förstå att skola och vård skulle sättas under oerhörd press. Stockholms stad har fem storsjukhus inom sig eller i direkt närhet samt sannolikt fler skolplatser per capita än övriga Sverige. Hur rösterna slog i Ställdalen i helgen torde därmed inte vara någon överraskning för någon. Om bara Södermalm i Stockholm skulle ta emot proportioneligt lika många nyanlända som Ställdalen skulle det innebära att F!-bältet mellan Nytorget och restaurang Copacabana vid Hornstulls strand skulle ta emot 57 000 nyanlända på ett år. Lindberg med flera kan nog sätta sig och fundera på vad som skulle hända då.


Skärmavbild 2014-09-15 kl. 20.13.14

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.