FiB

13 september 2015

4 miljoner syriska skolbarn till skolan idag


Fyra miljoner syriska skolbarn återvände till omkring 15 000 skolor, när det nya skolåret började idag 13 september 2015 i landet.

Här i Sverige sprids myten att det det är Syriens regering som driver ut befolkningen med bensinfatsbomber.  I själva verket kämpar de syriska soldaterna ensamma tillsammans med den libanesiska motståndsrörelsen för att hålla stånd och behålla befolkningen.


Den tyskinitierade flyktingvågen är ett försök att lamslå Syrien genom brist på utbildade experter. Kansler Merkels egen inrikesminister går nu emot Merkels politik, när flyktingförläggningarna i München redan är fulla.

Idag förklarade Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov att det finns säkra uppgifter om att USA har kunskap om var IS har sina fästen i Syrien, men deras bombningar riktas inte dit.

I själva verket samarbetar IS och västmakterna i ett försök att största Assad-regimen. Arvfienden Israel gnuggar händernas. Vore det inte för Ryssland, skulle IS redan ha intagit Damaskus, säger den svenske Mellanösternexperten Per Jönsson på Utrikespolitiska institutet.

Syriska websidor som SANA är fulla av rörande bevis för hur befolkningen arbetar för att upprätthålla normaliteten när deras demokratiska, sekulära samhälle står under attack från nästan alla håll. Är det inte de människorna vår solidaritet ska riktas till? undrar jag. Vad svarar världen när Syriens premiärminister vädjar att inte dränera landet på utbildade kadrer?


Det tycks som om den medmänskliga sympatin med flyktingarna i Europa överskuggat den större solidariteten, med de syrier som fortsätter kampen mot IS och all sorts terrorism.
Inledningen av det nya skolåret betonar syriska folkets vilja att möta kriget terror förde mot sitt hemland, säger utbildningsminister Hazwan al-Waz i ett brev publiceras på undervisningsministeriets webbplats.

Al-Waz tillade att landets lärare gör allt för att säkra skolmiljön för eleverna, inklusive närbelägna lokaler, böcker och pedagogiska hjälp medel.

Samtidigt bad han om förståelse för att klasserna på sina håll är mycket stora på grund av terroristernas förstörelse av skollokaler och fördrivning av civilbefolkningen.

Stefan Lindgren

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.