FiB

13 september 2015

Katastrof enligt DN

Jag visste inte vad jag skulle tro om brittiska Labours nya ledare, Jermy Corbyn, tills jag läste Dagens Nyheters huvudledare i dag: "Olycka över Labour".

Så mycken galla måste ha någon reell orsak. Låt se hur DN beskriver den "socialistiska frossbrytning" som drabbat Labour.


Ja, han sägs vilja "återförstatliga industrin och bygga ut kolgruvorna". Han räknar med att få in "astronomiska summor i vinst när britterna slutar skattesmita".

Redan här anar DN med säkert väderkorn olycka.

Men i slutet kommer den invändning som nog är avgörande:

Corbyn, "känd Natomotståndare och ledare för kampanjorganet 'Stop the war'", är motståndare till krig mot Syrien.

Han kallar "Hizbollah och Hamas sina vänner och skyller Putins krig i Ukraina på USA", ställningstaganden som enligt DN  vore en katastrof för Storbritannien.

Föregångaren på partiledarposten, Ed Milliband, som låg bakom brittiska underhusets sensationella nej till USA:s planerade anfall mot Syrien 2014, beskrivs också som en "katastrof" av DN.

Världen gick miste om ett krig. Katastrof!

Jag har tidigare på den här sidan jämfört Peter Wolodarskis regemente på DN med Herbert Tingstens. Jag måste nu revidera den uppfattningen. Tingsten framstår - trots sin Nato-propaganda, som han gav upp när han upptäckte att han talade mot majoriteten  - som ett under av logisk klarhet jämfört med det bottenlösa träsk som tycks utgöra Wolodarskis tankevärld.

Där finner bara en Labourledare nåd. Krigsförbrytaren och lögnaren Blair.

Stefan Lindgren


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.