FiB

4 december 2015

Wagenknecht gisslar militaristerna





Sarah Wagenknecht från Die Linke argumenterade idag i ett långt tal i Förbundsdagen mot tyskt deltagande med Tornadoplan i USA-koalitionen mot IS. Tyskland skickar 1 200 militärer för att delta i kriget.

Hon visade effektfullt hur den USA-ledda "kampen mot terrorn" har lett till den ena framgången efter den andra - för terrorn!

Men Merkel och hennes kompisar vill inte svika USA och den franska militären med deras folkmordstraditioner från Algeriet och Vietnam.

Tyskland SKA med och bomba. Till varje pris vill Merkel fortsätta där Rommel & Co slutade de tyska ökenfälttågen förra gången.

Men hur ser Die Linke på de ryska bombningarna? häcklade högern i kammaren.

Fru Wagenknecht hade rent samvete. Hon hade dagen innan fördömt även dem i ett tal vid en demonstration utanför förbundsdagen.

Även ryska bomber dödar. Det har hon naturligtvis rätt i.

Att nyansera den ståndpunkten är naturligtvis ogörligt i en sådan församling som den tyska förbundsdagen, där man buar och häcklar talarna precis som på den värsta ölhall.

Men till ryssarnas fördel kan man säga 1) att de är där på begäran av den syriska regeringen och alltså inte bryter mot folkrätten, vilket USA-koalitionen gör och Tyskland kommer att göra och 2) att deras bombningar som sker koordinerat med den syriska armén har större chanser att träffa rätt än USA-koalitionen bombningar. I den mån USA-koalitionen över huvudtaget angriper IS!

Dessutom 3) är den ryska insatsens främsta innebörd att den spärrade vägen för ett omedelbart förestående försök av Turkiet och Nato att införa en "flygförbudszon" över Syrien, dvs. samma taktik som användes för att krossa den libyska staten.

Avslöjandena i förrgår om att hundratals om inte tusentals tankbilar varje dag går ut till Nato-landet Turkiet borde skaka även de mest inbitna Nato-anhängare.

Hur som helst är det inte att ta fel på Sarah Wagenknechts vrede. Tänk om det fanns en enda sådan talare i Sveriges riksdag!

Där har de parlamentariska kretinerna låst in sig i ett utskott för att spela bluffpoker om JAS-plan och Malibrigader. Där är inte tal om folkrätt.

Om dessa damer och herrar verkligen ville göra något mot IS terrorarmén skulle de för länge sedan ha stoppat trafiken av IS-krigare från Sverige (eller åtminstone hindrat dem att komma tillbaka). Då skulle vi ha mobiliserat en stor humanitär biståndsinsats för Syrien, vars heroiska folk och armé är de enda som har förutsättningarna att göra rent hus med IS.


Stefan Lindgren


PS. Hela Wagenknechts anförande finns på RT Ruptly https://youtu.be/T8MOOfOUMOk

















Sarah





2 kommentarer :

 1. Tydligen står vårt hopp i EU till den Tyska vänstern. Om Inte det funkar måste jag (tyvärr) tillstå att jag hoppas att Marine Le Pen i Frankrike blir den drivande kraften i EU - Om vi vill undvika krig.

  De nu etablerade partierna i EU och Sverige, från höger till vänster, kommer att (som lydstater till USA) leda oss till ett för mänskligheten förödande krig.

  SvaraRadera
 2. Tittade idag(20151205)på en bra dokumentär Dokument inifrån "Asylärende Snowden"(SVT2) En sammanställning om ansträngningarna för att ge visselblåsaren Eduard Snowden politisk asyl i Sverige och samtidigt ta emot det alternativa Nobelpriset (Right Livelihood-priset)

  I ett möte med socialdemokratiska- och miljöpartiets representanter svarade dessa nej till denna begäran om asyl. Ingen av dessa politiska partiers representanter ville efter mötet medverka i TV.

  Efteråt sa en tidigare visselblåsare från USA, Daniel Ellsberg (Pentagon Papers)så här: Jag har förlorat en hjältemodig nation.(refererar till Olof Palmes tal mot USA krig i Vietnam)

  Helt cyniskt sa fd. Freds och konfliktforskaren William Agrell så här: "Det är klart att vi ställer upp "(för USA och NSA)"Vi delar ju på bytet".

  Höjdpunkten kom när vår nuvarande utrikesminister Margot Wallström sa följande: "Det är inte USA som bestämmer vår politik." Hon ville inte heller bli intervjuad.

  Hur djupt kan ett land och en vasall som Sverige sjunka? Finns det verkligen ingen botten?

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.