FiB

6 maj 2016

Hatfull skörd


Nato kan föra in kärnvapen i Sverige utan att fråga oss.
Regeringen motsätter sig ett tydligt förbud.
Idag är det fler svenskar som vill gå med i Nato än som inte vill det. TV-Aktuellt och DN har redan trumpetat ut ett resultat som ännu inte publicerats av SOM-institutet.


Mätningen ryker av motsägelser. En tredjedel av dem som vill gå med i Nato tror att det är ett är ett scoutläger.
32 procent av dem som vill gå med i Nato tror nämligen att det går att samtidigt bevara alliansfriheten. Det visar med all önskvärd tydlighet vilken förvirring Nato-lobbyn har skapat genom att framställa sig som en internationell klubb för scoutlägerutbyte.

Det är också ett resultat av Peter Hultqvists propaganda för att framställa Nato-basering i vårt land som något harmlöst. Att skriva in ett kärnvapenförbud i det s k värdlandsavtalet som riksdaghen ska anta i slutet av maj är inte något han ens vill diskutera.

Men Nato-vännerna som tror att det går att bevara alliansfriheten är långt ifrån den enda motsägelsen i SOM-undersökningen.

Opinionen för ett värnpliktsförsvar (som vi saknar idag) har ökat till 51 % (från 40 % 2013). Det stämmer inte direkt med Nato-trenden som innebär satsningar på high-tech och yrkesmilitär.

Vidare noterar DN att SD:s väljare är mer Nato-positiva än partiledningen. Men det innebär inte så mycket numerärt som att hundratusentals alliansväljare är Nato-motståndare. Hur utvecklingen varit där vet man inte innan materialet publiceras av SOM.

Sist men inte minst visar undersökningen att alltsammans bygger på den våldsamma anti-ryska hetsen i svenska media och bland politikerna. 80 % av svenskarna uppfattade Ryssland som ett hot 2014. Nu uppmättes 76 %.


Media har en längre tid varit så konsekvent borta från sanningen att många människor kanske inte längre kan känna igen den när de ser den.

Se nedan statistiken nedan över hur många artiklar om "rysk + aggression" som publicerats i de svenska tidningar som ingår i Mediearkivet.

När gaphalsarna skrikit sig hesa kommer nog många svenskar att förstå att Nato inte går att förena med alliansfrihet.

Lördag 21 maj kl 15
Partipolitiskt obunden manifestation mot värdlandsavtalet Sergels Torg Stockholm. Talare Thage G Peterson och Maj Britt Theorin.
 
Torsdag 12 maj: Partipolitiskt obunden manifestation mot värdlandsavtalet på Gustav Adolfs torg i Göteborg kl 17.30-19. Sven Wollter, Maj Britt Theorin, Harald Treutiger medverkar.

red

2 kommentarer :

  1. Nog ska den där Putin hållas kort. Inte vill han Sveriges bästa. Att lösningen är att gå med i NATO är inte jag kunnig nog att argumentera om. Dock, som han den där Myrdal brukar säga, så har vi bara att konstatera att vi inom den tyvärr allt mer nyliberala sfären lever bättre än någonsin förr. Jag är också den som gnäller, men vill vi på riktigt ha mer socialism i vårt liv?

    Nej till NATO!!!

    Bättre med tuggummi än stachanovitiska arbetspass!!!

    SvaraRadera
  2. Pinkelinkens kommentar visar med all önskvärd tydlighet på effekten av den mediamangel vi utsatts för det senaste decenniet. "Putin ska hållas kort", varför då? Och av vem? Vem avgör det? USA? Om några ska hållas kort är det väl de? Ingen nation i världen eller i historien har väl krigat så mycket som dem? Eller bombat och invaderat för att sprida "demokrati". Och varför tror "Pinkelinken" att mer socialism är lika med mindre demokrati eller frihet? Då kan väl samma var gällande för kapitalismen? Det enda "Pinkelinken" har rätt i är Nej till NATO.

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.