FiB

5 februari 2017

Jobbar med huvudet
Ibland får jag lust att fotografera fåglar. Det har jag av och till gjort sen jag var 10, utan att någonsin ha ambitioner att bli nån Brutus Östling eller så.

Men dom är kul att titta på, som den här större hackspettshonan som då och då knackar på mitt fönster, sedan några vänliga blåmesar visat vägen till maten.

Hackspetten jobbar verkligen med huvudet. En intellektuell fågel?

Jag tog bilden med en Olympus Epl1 med ett 50 år gammalt ryskt objektiv 58 mm Gelios 1:2.

Stefan Lindgren


2 kommentarer :

  1. En duktig fågelfotograf upplyser mig om att det nog är en hane - syns lite rött i nacken.

    SvaraRadera
  2. Har också en digital Olympus PLI som jag har skaffat adapter till så jag kan använda gamla 70-tals M42 objektiven. Du menar Helios 44 58 mm är ett fantastiskt ojektiv. Har handlat några på tradera man får dom oftast billigast om man köper kameran Zenit med det objektivet. Helios är en Carl Zeiss Biotar 58mm kopia som är väldigt bra.
    Sovjets kamera industri är intressan med alla deras Leica kopier (Zorki,Fed mm)som de kunde producera pga de fick Leica fabriker som krigs- skadestånd. Så släng ej bort era gamla objektiv när ni skaffar digital kamera. Utan gå på Ebay eller Aliexpress och köp adaper så kan ni ta bättre bilder oftas bättre än vad objektivet som följer med nya kameran presterar.
    MVH T

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.