FiB

21 februari 2017

Look at Sweden! Sweden!

Vapen påträffade i Malmö.Ett enda ord av Donald Trump om förhållandena i Sverige och hela det etablerade Sverige står upp och skriker som en stucken gris.
Nyheterna mal på. Trump har "erkänt" att han byggde sin kommentar på Fox News.

Så fruktansvärt! I Sverige uttalar sig tydligen inga politiker utan att ha läst en doktorsavhandling i saken.

Men inte behöver man vara amerikansk president för att inse att det finns ett samband mellan en okontrollerad invandring och grova våldsbrott.
Kriminologen Leif G W Persson konstaterade i sitt program för en tid sedan att de svenska storstäderna ligger klart över sina motsvarigheter i övriga Norden vad gäller den typen av brott.

Siffror SVT Nyheter tagit fram visade att antalet skottskadade och döda i alla de tre svenska storstäderna 2015 vida översteg antalen i Oslo, Köpenhamn och Helsingfors.

Slår man ihop siffrorna visar de att fem gånger så många har skottskadats de senaste fem åren i Göteborg, Stockholm och Malmö jämfört med i grannländernas huvudstäder tillsammans.

Antalet döda i skottlossningar är ungefär fyra gånger så många.

Tittar man antalet skjutningar är skillnaderna också stora, även om konstaterade skottlossningar räknas på olika sätt i de olika städerna. Köpenhamnspolisen uppger att man haft 122 skjutningar sedan 2011. I Göteborg har det varit nästan dubbelt så många och i Stockholm drygt tre gånger så många.
Leif G W Persson bad att få återkomma med en förklaring, det har han inte gjort. Även Jerzy Sarnecki lovade återkomma.

Ingen av dem har återkommit, antagligen för att den politiska korrektheten förbjöd dem, men för de flesta TV-tittare är nog sambandet klart.

Johan Croneman i dagens DN har naturligtvis rätt i att orsaken djupast sett är klassmässig. Många invandrare kommer in längst ner i samhällspyramiden, där brott kan framstå som lönsammare än (brist på) förvärvsarbete. Enkelt uttryckt är brottsligheten alltid störst hos de sist anlända.

Det är alltså inte invandrarens sinnelag eller gener det är fel på, utan den sociala situation de hamnar i. Det motsäger inte att en okontrollerad invandring bidra till en okontrollerad brottssituation. Enligt Leif G W är ju Malmö ingen stad man vill flytta till de närmaste 2-3 åren.

Men det fantastiska med reaktionerna är ju att media och politiker står upp på rad och säger samma sak. Därmed bevisar de - för vilken gång i ordningen - att vi har ett rejält politiskt problem.

a) ett hopsnackat, hopsupet och hopknullat politiskt etablissemang som får den uppsluppne Carl Bildt att ur sin politiska grav ropa samma sak som Stefan Löfven: Fy! Fy!

b) en sammanslutning av FAKE MEDIA, Lögnmedia, som håller varandra om ryggen för att skydda rådande endimensionella sanning från kritik.

DN: "Svenska poliser: Vi blev lurade." Sitter man långt ner i beslutshierarkin är det bara att försöka krypa ur sina egna ord.

DN: "Peter Englund: Med Trump har USA fått sin farligaste ledare någonsin".

Det tillåter sig denne f d Akademisekreterare och historiker att påstå från en felfrihetens och oemotsägbarhetens parnass.

US News and World Report listar USA:s tio värsta presidenter: Bush, Nixon, Hoover, Harrison, Grant, Tyler, Fillmore, Pierce, Johnson, Harding, Buchanan.

Av dessa namn förekom väl bar ett i Englunds "analys". Däremot jämförde han Trump med Hitler -  med förbehållet att Hitler påstås ha varit intelligentare!

Vad jag vet har Trump under sin första månad vid makten inte startat ett enda krig; må vara att han fortsätter minst fem (Libyen, Syrien, Irak, Jemen, Afghanistan) som han ärvt av företrädaren, storslaktaren Obama med 30 000 egenhändigt utvalda drönaroffer på sitt samvete.

Vad jag begär är självfallet inte att måla Trump i rosenrött. Men någonstans i den förtida berättelsen om tvivel borde det väl åtminstone finnas en liten gnutta tvivel: Det kanske inte går fullt så illa som olyckskorparna kraxar.

Årets Münchenkonferens var mer avspänd än på flera år (frånsett Stoltenbergs försök att kasta bränsle på brasan). Stormakterna för diskussioner om Syrien, kanske även om Libyen (se Nyhetsbanken) etc.
Som en anpassning till Trump förklarar nu Margot Wallström att Ryssland inte "är något direkt hot mot Sverige". Det bäddar för ett framgångsrikt Moskvabesök.

Hon bör dock undvika de råd från finländska diplomater som Anna-Lena Laurén framför i DN - att försöka skämta bort alltsammans.

Idag sörjer dessutom Moskva. Vitalij Tjurkin, Rysslands fantastiskt energiske FN-ambassadör, har avlidit vid 64 års ålder.

Det var en stor förlust inte bara för Ryssland utan också för världsfreden.

Stefan Lindgren

--
stefan lindgren <stefan.lindgren@gmx.net>

Virus-free. www.avg.com

1 kommentar :

  1. Skall vi förstå det så att det som händer i Malmö inte alls händer ? Och Leif G.W. har förmodligen rätt, åtminstone vad gäller Finland. Här finns det inga no-go förorter för polisen, tack och lov. Och är det så att det världsberömda gardet av svenska deckarförfattare är rasister allihopa, eller varför är andelen Balkan-ättade grupper så stort bland skurkarna i deras berättelser? Hur har de kommit på den idén ? Kunde inte finnar likaväl agera storskurkar, eller haltar trovärdigheten ?
    Peter Englund framstår som den rasist han otvivelaktigt är; Lyndon Johnson och Richard Nixon dödade omkring sju miljoner människor i Indokina och bidrog till folkmordet i Indonesien på flera miljoner. Men dessa människor är ökensand i Englunds värld och därför kan han kläcka ur sig stolligheter om Trumps farlighet. Trump sade under kampanjen "I would never do first-strike", ett lugnande besked om bruket av atomvapen som ingen tidigare president mig veterligen har yttrat hittills - inte heller alla muslimers käraste vän, Obama, som bombade sju muslimska länder och ständigt fyllde på i Saudiarabiens depåer så att saudierna kunde terrorbomba världens fattigaste land, Jemen.

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.