FiB

30 mars 2017

De vill arrestera Tjeckiens försvarsministerVid en improviserad demonstration Prag den 23 mars krävde deltagarna att den tjeckiske försvarsministern Martin Stropnicky ska häktas för landsförräderi.

Mötet organiserades av föreningen ”Nej till militära baser”. I demonstrationen deltog bl a författarinnan Lenka Prochazkova, en av undertecknarna av Charta 77.
Anklagelsepunkterna mot försvarsministern sammanfattades i sex punkter, här i korthet:

1) Minister Stropnicky har gett tillstånd för amerikansk trupp att resa in i landet. Det handlar om ca 550 amerikanska soldater och 125 militärfordon. Dessa truppförflyttningar, den fjärde i ordningen på kort tid, är förberedelser för ett anfallskrig och en s k psy-op, där befolkningen ska vänjas vid närvaron av en utländsk trupp. Vi vet inte vad som fraktas, men vi antar att syftet med transporterna är att flytta ammunition och annan militär utrustning till olika depåer i landet. Mötesdeltagarna vägrar att passivt se på när Tjeckien utnyttjas för krigsförberedelser.

2) Försvarsminister Stropnicky har tillsammans med regeringsmedlemmar ändrat artikel 43 i landets konstitution. Ändringen innebär att beslut undandras regeringen och läggs i händerna på Nato. Tjeckisk militär underställs Nato som utan begränsningar kan sätta in tjeckisk trupp när och var Natoledningen så beslutar.

3) Stropnicky har dessutom undertecknat ett avtal med tyska försvarsministeriet om att den tjeckiska armén ska ledas av tyska Bundeswehr. Detta förräderi har skett utan godkännande av tjeckiska regeringen, parlamentet och utan att medborgarna rådfrågats – vilket är ytterligare bevis på ministerns avsiktliga och målinriktade nedbrytning av landets suveränitet och möjligheter till självförsvar.

4) Stropnicky ljuger om utländska hot och skrämmer allmänheten med falsk information och propaganda. Vi befinner oss mitt i ett informationskrig, vi matas dagligen av propaganda som ska hjärntvätta medborgarna om ett akut hot från öst. Under åren som Natomedlem har Nato angripit bl a Serbien, Irak, Libyen och Syrien. Krig marknadsförs av västerländska regeringar och dess massmedier på ett systematiskt lögnaktigt sätt. Ansvariga politiker och journalister vågar inte konfrontera fakta eller delta i öppna debatter med oss, motståndare till Nato. Vi förstår varför, för vi är beväpnade med det effektivaste vapnet, nämligen sanningen.

Minister Stropnicky kan fortsätta hålla sina monologer i en TV-studio och visa sina tvivelaktiga skådespelartalanger. De högar av lik som Nato lämnat efter sig där deras krig dragit fram är verkliga, inget låtsasblod i amerikanska TV-serier.

5) Minister Stropnicky samarbetar med krigsförbrytare. Natos angreppskrig är brott mot internationell rätt. De är onödiga, meningslösa och samtliga framprovocerade av USA och Nato. Krigen har hittills kostat hundratusentals, kanske miljontals människor livet och skapat ett ofattbart lidande. Inga av dessa brott har granskats, ingen politiker, militär befälhavare eller medlemmar av underrättelsetjänster respektive rustningsindustrins direktörer har ens åtalats. Tjeckien som medlem i denna kriminella organisation är medansvarig till dess brott.

6) Stropnicky medverkar nu till att dra in Tjeckien i förberedelserna till ett tredje världskrig. Transit genom Tjeckien är ett sätt att förstärka Nato i Östersjöregionen, nära gränsen till Ryssland. Den USA-regisserade kuppen i Ukraina i samarbete med giriga oligarker, fanatiska nazirörelser och legosoldater tvingar Ryssland att vidta åtgärder för att skydda invånarna i Krim och Donbass. Ändå hör vi inget annat från medier, av politiker och militärer att Ryssland är angriparen.

Förberedelser inför nästa världskrig pågår för fullt. En accelererande utveckling som Stropnicky et al gör sitt bästa att stödja. Vad driver dem?

Vi hoppas och tror att det på olika nivåer inom Nato finns rationella människor som förstår och till fullo inser vad en konflikt med ett kärnvapenbeväpnat Ryssland kan innebära för livet på denna planet.

Allt flera tjecker inser att minister Stropnickys agerande skadar landet. Vår bedömning är att Stropnicky är skyldig och borde ställas till svars för dina handlingar.

1 kommentar :

  1. Tjeckernas redovisning passar lika väl på alla svenska politiker. Det är det skrämmande att lika väl formulerade synpunkter publiceras inte i Sverige.

    Finska presidenten träffar just nu sin ryska kollega och föreslår ett toppmöte i Helsingfors.

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.