31 maj 2013

Vidrig moderatkampanj mot fredskämpe!

Tyresömoderaterna, som ger ut tidningen "Vi i Tyresö", har startat en
kampanj mot Åke Sandin, välkänd fredskämpe och radioröst, drivande kraft
inom Tyresö Ulands- och Fredförening (TUFF) och Tyresö Närradio.


Hans krönikor, där han med jämna mellanrum under många år har kommit in på andra världskriget och en diskussion om "segrarnas historieskrivning", har i flera omgångar blivit föremål för visk- och skrikkampanjer från visst håll. Man säger att han är antisemit för att han ifrågasätter delar av segrarnas historieskrivning.

Han ställer svåra frågor om t.ex. absolutiseringen av det judiska folkmordet i förhållande till exempelvis det slaviska folkmordet. Många gånger fler slaver förintades men ägnas sällan några minnestal.

Fredrik Malm (styrelseledamot i Sällskapet Sverige-Israel och fp-riksdagsman) är en av de drivande bakom kampanjen mot Åke. Jonathan Leman i Expo är en av hans medhjälpare och nu har man lyckats trigga Tyresömoderaterna till ett försök att tysta Radio Tuff.

Här handlar det inte om att söka sanningen i en historisk diskussion. Det handlar om att tysta en röst man inte vill bemöta. Man kräver censuringripanden av Tyresö närradio, som dock hittills hedersamt nog har stått pall.

Tänk om alla dessa censurivrare kunde ägna sig åt sakfrågan. Om någon av dem vill diskutera de frågor som Åke Sandin har tagit upp ställer jag villigt min blogg till förfogande. Varför litar de inte på det fria ordet? Vilken människosyn vittnar det om?

Jag tror  att många av dem inte är kapabla att formulera något djupare än ett twitterinlägg på 140-tecken. Fredrik Malm har typiskt nog lagt ner både sin blogg och webbsida. Men skvallra kan han fortfarande.

Att man nu i sina twitterinlägg skjuter in sig på att Åke en "sjuk gubbe" talar också för sig själv. Åke är 81 år och har ägnat en mycket stor del av sitt vuxna liv åt att undervisa generationer av uppväxande barn och sedan med sin livsgärning i TUFF skapa förebildliga u-landsprojekt från folk till folk. Han är faktiskt värd lite respekt av twittrande snorungar som Malm och Leman som tydligen inte kan nåt annat än att springa på ambassader och förpesta livet för hederligt folk.

Vad dom gör på det intellektuella området är väl ungefär detsamma som Husbyfröna gör på parkeringsplatserna. Snabbt gjort, två sekunder och du har en rejäl brasa.

Skriv till Åke och uttryck ditt stöd på !

Kräv på Facebook, Twitter och överallt där de driver sitt förtal att moderaterna i Tyresö ber Åke om ursäkt!

Stefan Lindgren

4 kommentarer:

Thomas sa...

Svenska Freds säger så här:
"Jag vill därför betona att det Åke Sandin ger uttryck för på sin blogg inte på något sätt representerar Svenska Freds- och Skiljedomsföreningens uppfattning. Inlägget är gjort på Sandins egen personliga blogg. Svenska Freds har vid upprepade tillfällen tagit avstånd från Sandins missvisande beskrivningar av Förintelsen och påpekat de faktafel och tendentiösa beskrivningar som framförs på bloggen."
http://www.svenska-freds.se/uttalande-om-ake-sandins-blogg
Du kan väl knappast beskylla Svenska Freds för att vara del av en moderat konspiration?

Stefan Lindgren sa...

Thomas, skriv under med eget namn. Öppna visir, tack! Att Svenska freds ansluter sig till moderata "Vi i Tyresö" är bara att beklaga. Det enda man uppnådde därmed var att provocera Åke att lämna organisationen. Jag hoppas att kommande årsmöte har vett att be honom komma tillbaka.
Stefan Lindgren

Thomas sa...

Så när Svenska Freds skriver:
"... har vid upprepade tillfällen tagit avstånd från Sandins missvisande beskrivningar av Förintelsen och påpekat de faktafel och tendentiösa beskrivningar som framförs på bloggen."
Då är man alltså enligt dig helt ute och cyklar? Känns på något sätt som den som kör mot färdriktningen på en motorväg och envist hävdar att alla andra kör fel. Eller ska det tolkas som att "antisemitism är OK om det kommer från en s k fredskämpe"?
Thomas Åkerblad

Stefan Lindgren sa...

Thomas,

Du skriver "faktafel och tendentiösa beskrivningar". Det låter knappast som något som automatiskt berättigar till disciplinära åtgärder i en förening - och ännu mindre till det förtal som ÅS har utsatts för. Det låter som ämnen för demokratisk diskussion. Fel är till för att rättas och "tendentiösa" är vi väl alla - förmodligen oftare än vi tror. "8 dagar" är öppet för sakdiskussion.

Stefan Lindgren

Home