annons

annons

3 januari 2014

Regeringen mörkar tiggeriet

Det är uppenbart att tiggeriet är något som alliansregeringen behöver. Det sätter igång en massa ideologiska processer som är nyttiga för den typ av samhälle man vill skapa där den drunknande ska lära sig att rädda sig själv.Sveriges radio rapporterade 28 augusti:"Regeringens egen hemlöshetssamordnare säger att tiggeriet är något Sverige måste vänja sig vid.:


– Med den fria rörligheten kommer de här problemen, säger Michael Anefur, som är hemlöshetssamordnare på regeringskansliet och just nu utreder frågan."Smaka på orden! Hemlöshetssamordnare!Hemlöshet? I världens fjärde rikaste land, därtill ett synnerligen glesbefolkat land. Det krävs sannerligen ett extremt vanstyre för att åstadkomma något sådant.Nu ska vi dessutom "vänja oss vid" tiggeriet!Så fan heller, säger jag. Tiggeriet är en utmaning mot allt vad social rättvisa heter. Det måste lösas si oder so.Och då menar jag inte på det traditionella sättet: att tiggare ska överleva på allmänhetens allmosor. En lösning som bara förvärrar problemet.Det som förvånar mig här är den totala bristen på politisk reaktion hos vänstern. Anser verkligen Stefan Löfvén och Jonas Sjöstedt att tiggarna ska undsättas genom allmosor?Varför talar de inte ur skägget? Är det bara feghet?Ställ regeringen mot väggen, kräv omedelbara åtgärder.

"Hemlöshetssamordnare" Anefur uppger att tiggarna är c:a 400. Jag skulle säga att de är minst 400 enbart i Stockholm.

Varför sopas problemet under mattan? Varför ska Sverige hjälpa Rumänien att bedriva etnisk rensning på romer, för det är vad som pågår.  Varför har Rumäniens regering annars vägrat ta emot de särskilda bidrag som EU erbjudit för att göra det möjligt för romerna att stanna i sitt land?

Många svenska kommuner och enskilda politiker  försöker att hitta lösningar, men samtliga har hittills grusats av ingripanden från Högsta domstolen och JO.

Den enda möjliga slutsatsen är att alliansregeringen behöver tiggarna. De signalerar återinförandet av det "nya" europeiserade Sverige, en lätt förklädd version av gamla fattig-Sverige.


Stefan Lindgren
3 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

I valet mellan tiggeri och socialism föredrar jag det senare. Men jag antar att våra 'socialister' är för upptagna av identitetspolitik och egna karriärer för att uppmärksamma detta.

Pierre Stjernfeldt sa...

jag håller med om problemet men inte att man inget ska ge här... Jag inser också det meningslösa med att ge mer än att jag lägger en fem- eller tiokrona för att visa att jag noterat att de finns. Vi är ju trots allt alla en del av problemet. Sverige deltog ju glatt och villigt i det spel som föregick östblockets fall och den regering som finns i Rumänien nu med etnisk rensning av romer. Visst är det rätt att kräva av vår regering att vidta åtgärder så att dessa människor tas om hand på ett bra sätt. Men, hur gör vi det?
Hittills har ju vår regering visat sitt totala förakt för folkopinionen och bara gått på i ullstrumporna vad gäller sociala nedskärningar. Saboterat grundlagar m.m. Det som krävs är klasskamp. Jag vet att det låter klyschigt men vår regering och är jag ganska säker på även nästa regering kommer att strunta fullständigt i vad vi kräver, med eller utan folkmajoritetens stöd, om vi inte tar gatorna i besittning. Demonstrationer och strejker är vad som krävs. Hur får man igång det?

Pierre Stjernfeldt

Chabrak Burkson sa...

Det var ju USAs €Us och NATOs militära geo-strategiska ambitioner att omringa Ryssland och sitt ständiga "Drang nach osten" (och ständiga nederlag man aldrig lär sig av) som avgjorde att dessa problemstater skulle Anschluß-as in i det Europeiska likriktade Borg-kollektivet, trots löften till Ryssland om att så inte skulle vara fallet. Nu har NATO/USA fått sina baser och lydregimer och de "riktiga" medlemsstaterna får betala kalaset men är naturligtvis inte intresserade att infria sina löften till lag syd, varför skulle de det?

400 "anställda" i dessa tiggeriligor bara i STHLM låter ordentligt i underkant. den siffran är väl passar väl snarare in på hur många som sitter utanför statskärnorna i GBG och Malmö och då är inte köpcentrumen och kollektivtrafiken inräknade. Det är väl så att man är livrädda för att bli stämplad som "främlingsfientlig" om man inte låter "utvecklingen" ha sin gång. Jag tycker att du skall ta upp detta med Sjöstedt!

Home