annons

12 augusti 2014

Fälttåg under svastikan

Idag twittrade @UkraineWitness den här bilden som visar en parad med Azov-bataljonen (finansierade av oligarken Kolomojskij) inför vad de tror blir slutoffensiven mot den omringade miljonstaden Donetsk.


Observera flaggan, en tydlig signal om de nazistiska kopplingarna. Flaggan användes tidigare officiellt av Svoboda, som har 10 procent av rösterna i Ukraina, men vajar nu över det pågående folkmordet på ryska ukrainare i sydost.

Studera också här Azovbataljonens emblem (tv) som består av det omgjorda hakkorset (jfr SS-.symbolen till höger) och den nazistiska svarta solen.

Det omgjorda hakkorset uttolkas NI, Nationens idé.

Nu sitter förstås inte nazismen i symbolerna. Den sitter i det laglösa mördandet av människor som stämplas som "terrorister" för att de försvarar sin hembygd mot fascistarméernas intrång. Utredningen om dödsskjutningarna på Majdan har lagts på is, liksom utredningen om mordbranden i Odessa.

Amnesty International slog i veckan larm om den tilltagande laglösheten i Kievjuntans krigföring.

Det är i denna laglöshet och upphävandet av demokratiska fri- och rättigheter som fascismens kärna ligger. Genom målet att utrota "katsaper", "Moskaly" och "koloradoskalbaggarna" i öst har den ukrainska fascismen även satt sig ett fulllödigt fascistiskt rasmål. Heraldiken sätter pricken över i:et.

Värt att påpeka att det är just denna bataljon, Azov-bataljonen, som  svenske Mikael Skillt, från Svenskarnas Parti, är en del av och krigar  tillsammans med! Se BBC-artikel om saken.

Stefan Lindgren

1 kommentar:

Anders Persson sa...

Vi ska inte moralisera.

Fascister och fascister – det beror på huvudmotsättningen. När, under andra världskriget huvudmotsättningen gick mellan dem som stödde Hitlerfascismen och de som inte gjorde det, var det rätt av de allierade att ta hjälp av t.ex. fascisten Franco.

För dem som anser att huvudmotsättningen i dagens värld går mellan Putins Ryssland och resten, så är det ju politiskt korrekt att ta stöd av vilka gangstrar som helst som inte stöder Putin och helst utgör hans motståndare.

Men i så fall befinner vi oss de facto i ett slags krig med Ryssland.

Home