annons

20 augusti 2014

Rekord i hyckleri


Dagens moderatutspel om flyktingkatastroferna i världen slår åtminstone svenskt rekord i hyckleri.
Utrikesminister Carl Bildt har nämligen i tre fall representerat en politik som direkt underblåst dessa flyktingströmmar.

1. I fallet Syrien har han varit aktiv i EU-besluten att tillåta vapenleveranser till extremisterna – och oljeköp för att hjälpa dem med finansieringen.
2. I fallet Irak ingick Carl Bildt i den USA-lobby som verkade för att anfalla Irak 2003 och som så småningom lyckades med det. Till stor förtret för honom fick han aldrig med Sverige på krigståget, men han bär stor personlig skuld för sin medverkan i de politiska krigsförberedelserna.
Det ISIS som nu ödelägger Irak har vuxit sig starkt genom att hjälp från USA, Storbritannien, Frankrike och Turkiet till "goda" terrorister i Syrien läckt till de "onda".
3. I fallet Ukraina har Carl Bildt varit aktiv, för att inte säga hyperaktiv. När inbördeskriget startade i östra Ukraina var han genast närvarande hos den nya guvernören Taruta för att hjälpa till att formulera ett "case" mot påstådda separatister och "terrorister". Idag har enligt FN över 300 000 människor flytt. Enligt lokala självförsvarsstyrkor som står för brödförsörjningen har hälften av de tidigare 6,5 miljonerna invånare i Lugansk och Donetsk-regionerna flytt.
Att se Carl Bildts krokodiltårar över flyktingströmmarna, i ett billigt försök att skapa förvirring i valrörelsen, är djupt motbjudande.,
Stefan Lindgren

1 kommentar:

K.Rehn sa...

Här finns inga motargument. Detta är fakta och direkt motbjudande information, inget tillrättalagt.

Krister Rehn
krister_rehn_2@hotmail.com

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida
Home