FiB

27 januari 2018

Soros i Davos
Davos. USA-miljardären George Soros har förebrått tyska CSU för att ha gått åt höger. Uppdykandet av ett nytt parti - AfD - har tvingat CSU  "att rycka ännu längre till höger med anledning av valen i Bayern nästa år", sa Soros enligt agenturrapporter vid en av honom anordnad middag i slutet av näringslivsforumet i schweiziska Davos.
Mellan unionspartierna som tidigare fungerade som siamesiska tvillingar har det uppstått en oöverbryggbar grav.

"Det tyska partisystemet är i och med det i stort sett funktionsodugligt, när CDU och CSU skiljer sig", docerade 87-åringen.


Soros gock också hårt åt Google och Facebook. Båda koncernerna är "allsmäktiga blivande monopol" som kan "förenas med autoritära regimer". Davos är "ett bra ställe att förkunna att deras tid är ute", sa Soros.

Som motvikt maktmässigt till de bådagiganterna prisade Soros EU:s konkurrenskommissarie Margaret Westager.

Också mot Trump uttalade den självutnämnde filantropen kritik. Inte det öppna samhällets överlevnad står på spel utan civilisationen över huvud taget. Orsaken är att härskarna Kim Jong Un och Donald Trump framträtt på världsarenan.

"Båda tycks räkna med atomkrig, för att förbli vid makten."

Soros står under hård internationell kritik. Hans motståndare som Ungerns premiärminister Viktor Orban beskyller honom för att genom sin stiftelse "Open Society" ha hjälpt fram illegal massimmigration för att destabilisera de europeiska samhällena.

Källa. Junge Freihet
Övers Sixten Andréasson

1 kommentar :

  1. Jag hoppas att tyskarna har vett nog att ignorera Soros yttre försök att manipulera deras demokrati.

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.