annons

5 maj 2014

Dagens Ukrainalögner

De lögner massmedierna nu spinner kring händelserna i Ukraina är fler än vad någon hinner nysta ut. Här ett urval ur morgonens skörd.

1. "OSSE-observatörerna" äntligen hemma. DN ljuger mest, påstår rakt av att den tyskledda spiongruppen var OSSE-observatörer. SvD är försiktigare och säger att de var i Ukraina i kraft av en bestämmelse i OSSE:s regler.

Sanningen är att OSSE inte hade det minsta med spiongruppen att göra. Alla OSSE-missioner ska formeras i samförstånd mellan OSSE:s 57 medlemsländer och så hade inte skett. USA gick vid sidan om OSSE och rafsade ihop en grupp konfrontationslystna.

2. Bara "15-30 procent" av Krimborna röstade ja till Ryssland, påstår Michael Winearski i DN. President Putins eget människorättsråd ska ha kommit till den slutsatsen. Winearski glömmer att det råder pluralism i Ryssland och att det alltid finns aktörer som säger att allt är ljug.

Men man kan ju ändå göra en sannolikhetsbedömning.

UNDP genomförde 2009-11 opinionsmätningar på Krim om invånarna önskade återförening med Ryssland.

Här är resultaten (läs Wikipedia):


Kvartl Ja till Ryssl. Nej Svårt att säga
2009 Q3 70% 14% 16%
2009 Q4 67% 15% 18%
2010 Q1 66% 14% 20%
2010 Q2 65% 12% 23%
2010 Q3 67% 11% 22%
2010 Q4 66% 9% 25%
2011 Q4 65.6% 14.2% 20.2%

Tror någon på fullt allvar att andelen som önskade hem till Ryssland därefter föll till 15-30 procent sedan fascistjuntan tagit makten i Kiev?

3. 37 människor enligt SvD, ett 40-tal enligt DN dog i branden i Odessa. Sanningen är att de var många fler.

Igår redovisade myndigheterna att fem personer skutits ihjäl , åtta dog efter att ha fallit från hög höjd i ett försök att fly från elden och ytterligare 24 dog av brännskador och kolosförgiftning, enligt ITAR - TASS.

Parlamentsledamoten Oleg Tsarjov och andra politiker uppger att myndigheterna avsiktligt minskat dödssiffran av rädsla för oroligheter. Enligt inrikesministeriet i Ukraina dog 42 personer och 214 skadades. Åklagarmyndigheten rapporterade 46 döda. Ledamoten i Odessa regionfullmäktige Vadim Savenko sade att Kievmyndigheterna döljer det verkliga dödstalet som enligt honom är 116 människor.Se http://russian.rt.com/article/30746 # ixzz30uKgsbUy och http://russian.rt.com/article/30726 # ixzz30uJMJUHL

4. Oleh Rybatjuk, tidigare minister under högernationalistiske Jusjtjenko, och sedan dess ett av USA:s viktigaste verktyg i Ukraina är på besök i Stockholm. Han säger i DN: "Högra sektorn gör inget olagligt nu. Det finns inga bevis för att de begått brott mot judar eller andra minoriteter. Svoboda har några ministerposter med förlorar stöd. De måste välja: antingen blir de ett europeiskt parti och kastar antisemitismen över bord eller också kommer de att tyna bort".

Om vi lämnar resten därhän är detta uttalande av en högt uppsatt ukrainare ändå en bekräftelse på att det sitter antisemiter i Ukrainas kuppregim. Carl Bildt tycker att Sverige ska stödja denna regering och UD gör det redan med flera hundra miljoner på årsbasis.

Sen kan man ju som Rybatjuk vrida och vända svart till vitt.Om man innebränner 37 eller 116 politiska motståndare - oavsett hur många av dem som var judar - gör man då "inget olagligt"?

Det är som Jürgen Elsässer säger, att först har höga vederbörande och deras mediamegafoner matat oss i årtionden med fördömanden av allt som stämplats som fascism och rasism.

Och sedan när man börjar anställa massmord på politiska motståndare och startar inbördeskrig i Europa är alla dessa fördömanden plötsligt som bortblåsta.

Kalla sakerna vid deras rätta namn! Stoppa Nato-fascismen. För den är "Högersektorn" och "Svoboda" bara utbytbara verktyg.

Stefan Lindgren

Inga kommentarer:

Home