annons

4 maj 2014

Här skjuter man på ryssar

 

"Högersektorn" som anställde mordbranden i Odessa skäms inte att lägga ut filmer på Youtube som bevisar deras skuld.

Den här videosekvensen visar hur "sotenets" Mykola i skottsäker väst skjuter på "moskaly" eller "kolorado", som ryssar numera kallas (efter skadedjuret Coloradoskalbaggen). "Sotenets" är Högersektorns egen beteckning på sin "kämpar". Ordet som bildats av "sto" för hundra, uppstod som beteckning på marodörer i de svarthundraden som tsaren satte in för att krossa revolutionen, anställa pogromer etc.


Den pågående rättsutredningen, som man inte ska vänta alltför mycket av, eftersom gärningsmännen fick gå fria, har konstaterat att flera av de döda inne i huset var skjutna, oklart på vilket avstånd.

De olika förklaringar som har kommit från Kiev och västjournalister att bråket startat när "proryssarna" kastat Molotov-cocktails ut från huset, är skrattretande.

Försökte de antända det stenlagda torget?

Rikligt med videomaterial visar hur Högersektorn tillverkar Molotovcocktails och kastar dem mot husets nedre våningar varifrån branden spred sig uppåt.

Och även om någon inne i huset skulle ha kastat Molotovcocktails ut mot torget, är det väl en annan sak att antända ett hus! Och att sedan hindra människor att ta sig ut ur det brinnande huset. De som lyckades ta sig ut fick krypa i en "Skammens korridor" där högerextremisterna turades om att misshandla dem.

Samtliga döda var odessiter.

SvD:s Anna-Lena Laurén förtjänar idag ett särskilt omnämnande. Hon har fantiserat ihop en historia om att rysktalande har dragit paralleller till Katyn, där polska officerare hittades avrättade under andra världskriget.

Nej, de drar paralleller till Chatyn (ett ortnamn som börjar med den kyrilliska bokstaven X), en fascistisk mordbrand, som jag beskrivit här på 8 dagar. Det är skrämmande att vår näst största morgontidning inte kontrollerar fakta. Var är Jan Blomgren? Jag tror inte att han hade släppt igenom dumheterna.

Jag har skriftligt påpekat felet för Anna-Lena. Kommer ingen rättelse i morgon  kommer tusentals ryssar i Sverige att tro att förväxlingen varit ett medvetet försök att blanda bart korten.

Stefan Lindgren

På Russia Today finns fler av Högersektorns egna dokument från massakern.

​Radicals shooting at people in Odessa’s burning building caught on tape  


Inga kommentarer:

Home